(Количката е празна)
 

Книги

Мусаши: Пътят на меча

Цена 5,00 лв
Отстъпка
Описание Мусаши: Пътят на меча
Автор: Миямото Мусаши
Издателство: Икон / 2012 г.
Страници: 128
Корици: твърди
ISBN: 9786810927485

До тридесетгодишна възраст имах около 60 двубоя и нито една загуба. Щом прехвърлих тази възраст, погледнах назад и видях, че съм побеждавал не защото владея Пътя на меча, а заради вродена дарба, волята на Небето и слабост на противниците ми.

За да постигна Пътя, изучавах го ден и нощ и когато станах на 50, започнах да проумявам същината му. Постигнах го сам, без учител. Сега, когато пиша това, аз не следва нито пътя на Буда, нито този на Конфуций, нито наставленията на военните стратези, а само духа на Пътя, отразен в небето. /Миямото Мусаши, 1643 г./

Още от младини сърцето ме влечеше към Пътя на меча. На тринадесет години победих майстора от Шинте рю -Арима Кихей. Шестнадесетгодишен сразих силния Акияма в Таджима. Когато станах на двадесет и една, отидох в Киото и там се срещнах с мнозина майстори на меча, без да загубя нито един двубой. После, до двадесет и девет годишна възраст, обикалях провинцията, имах около шестдесет единоборства и нито една загуба. Щом прехвърлих тридесетата си година, погледнах назад и видях, че съм побеждавал не защото владея Пътя на меча, а заради вродена дарба, волята на Небето и слабост на противни-ците. За да постигна Пътя, изучавах го ден и нощ и накрая, когато станах на петдесет години, започнах да проумявам същината му. Постигнах това сам, без учители. Сега, когато пиша това, аз не следвам нито пътя на Буда, нито този на Конфуций, нито наставле-нията на военните стратези, а само духа на Пътя, отразен в Небето.

 

Миямото Мусаши, на възраст 60 години, 1643 г.

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.

За нас

Калина Малина е интернет книжарница, която се старае да предложи на своите клиенти един бърз, лесен и удобен начин да намерят и купят книгите и игрите, които търсят.

Facebook

© 2017 Калина Малина. Всички права запазени. Дизайн PixelHut