(Количката е празна)
 

Книги

Амундсен-Скот: Дуел на Антарктида

Цена 15,13 лв
Отстъпка 1,87 лв
Описание Амундсен-Скот: Дуел на Антарктида
Автор: Хавиер Качо
Издателство: Сиела/ 2011г.
Страници: 480
Корици: мека
ISBN: 9789542810193

Покоряването на Южния полюс е последното голямо предизвикателство пред човека на нашата планета.
Тази книга е най-пълният разказ за една действителна епопея, за една борба със себе си и със стихиите, за един самотен дуел пред очите на целия свят между двама мъже – Амундсен и Скот, предприели преди 100 години най-дългия и най-опасен поход в историята.
Единият щял да се върне, за да спечели, другият – за да загуби; и двамата – за да намерят славата.

С изключение на някои книги за съвременните български изследвания на Антарктида, надпреварата до Южния полюс е недобре позната тема в България. Съществуват няколко преиздадени книги - биографии на Амундсен и Скот, написани преди почти един век, чийто стил е някак принуден и помпозен, характерен за времето, по което са били писани. Нещо повече, всяка от тези книги е базирана на една единствена експедиция. Няма книга, която да дава паралелна представа за двете експедиции и техния поход към Южния полюс. Именно това цели настоящият труд – да доближи масовия читател до една тема, която поне на български език, досега бе запазена предимно за света на специалистите.

Поводите за публикуване на книгата точно в този момент са няколко :

  • 100 години от стъпването на човешки крак на Южния полюс (надпреварата между Амундсен и Скот) - декември 2011 - януари 2012 г.
  • 20 години български полярни експедиции – ноември 2011-март 2012 г.

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.

За нас

Калина Малина е интернет книжарница, която се старае да предложи на своите клиенти един бърз, лесен и удобен начин да намерят и купят книгите и игрите, които търсят.

Facebook

© 2017 Калина Малина. Всички права запазени. Дизайн PixelHut