(Количката е празна)
 

Книги

Как да разбираме Майкъл Портър

Как да разбираме Майкъл Портър
Автор: Джоан Магрета
Издателство:Класика и стил/2017г.
Страници: 262
Корици: меки
ISBN: 9789543271085
Цена 17,80 лв
Отстъпка 2,20 лв
Описание

Как да разбираме Майкъл Портър

Автор: Джоан Магрета

Издателство:Класика и стил/2017г.         

Страници: 262

Корици: меки

ISBN: 9789543271085


 Ако знаете името на Портър, но все още не сте се запознали с разработките му, тази книга ще се окаже достъпна и важна отправна точка за начало. Но дори да са ви попадали някои от неговите идеи или даже ако си мислите, че вече „познавате Портър", то без съмнение ви очаква изненада.
Като се започне от класическите му концепции - тези за петте сили, веригата на стойностите и конкурентното предимство - и се стигне до новите му разра¬ботки за петте теста за добрата стратегия, Майкъл Портър предоставя фунда¬ментално четиво за всеки в бизнеса - независимо че някои мениджъри проявяват известен страх. Няма да е задълго.
Синтезирано и достъпно написана, книгата е фокусирана върху неговите кон¬цепции, свързани с конкуренцията и стратегията. Авторката Джоан Магрета, дъл¬гогодишен редактор и колега на Портър, съвсем ясно се е насочила с разработката си не към академичните среди, а към възприемане и приложение в практиката.
В „Как да разбираме Майкъл Портър” е включено също така и ново интервю със самия Портър. Можете да научите най-новите концепции на Портър по въпроси, пред които сте изправени на всяко работно място - от най-често срещаните спо¬ред него грешки в областта на стратегията до предизвикателствата, свързани например с откриването на носещ печалба растеж, справяне със срутването на пазара, създаването на нови бизнес модели и конкурирането в глобален мащаб.
Едва ли е имало по-подходящ момент за представяне на концепциите на Портър от сегашния. Овладяването на основите на неговата теория ще ви помогне да разберете как компаниите успяват да поддържат в продължение на десетилетия своето конкурентно предимство - и защо стратегията е дори още по-важна в променливи и несигурни времена.
ДЖОАН МАГРЕТА работи съвместно с Майкъл Портър в продължение на близо две десетилетия. Тя е главен сътрудник в Института за стратегия и конкуренто- способност към Harvard Business School, носител на наградата McKinsey, автор на книгата „Какво е управление?”, заела челно място в класацията на списание Economist в годината на издаването й. Тя е Bain partner и редактор в областта на стратегия¬та в изданията на Harvard Business Review.

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.

За нас

Калина Малина е интернет книжарница, която се старае да предложи на своите клиенти един бърз, лесен и удобен начин да намерят и купят книгите и игрите, които търсят.

Facebook

© 2017 Калина Малина. Всички права запазени. Дизайн PixelHut