(Количката е празна)
 

Книги

Икономика на Третия райх

Цена 18,00 лв
Отстъпка
Описание

Икономика на Третия райх
Автор: Адам Туз  
Издателство: Сиела / 2010 г.
Страници: 658
Корици: меки
Език: Български
ISBN: 9789542808558


„Туз е създал най-поразителната история на германската стратегия във Втората световна война, с която разполагаме. Това е необикновено постижение и то поставя Туз наистина в най-отбраната компания на историците... Туз е създал най-поразителната история на германската стратегия във Втората световна война, с която разполагаме; дава ни шедьовър, на който хората ще четат и ще му се възхищават и който ще вдъхновява мнозина за много години напред.“

Никълъс Старгард, History Today


Книгата е исторически разказ за Германия под управлението на Хитлер, разгърнат най-вече от икономическа гледна точка. С проучването на икономическите условия и политиката на времето и на техните последствия Туз представя увлекателна картина на действията и мотивите на Хитлер, давайки ценен принос за по-доброто разбиране на това, което е довело до Втората световна война и Холокоста и как Германия е водила войната. Той проследява влиянието на Хитлер върху германската икономика и политика още от началото на 30-те години. Това са тревожни времена както за националната, така и за глобалната икономика, а Германия носи тежкия товар на репарациите и на международния дълг. Възстановяването след годините на Ваймар е бавно, с огромна безработица. Фюрерът има своите специфични идеи за възход. Разказът и коментарите на Туз за подходите на Хитлер е извънредно интересен.

Адам Туз (1967) е британски историк и преподавател  в катедрата по Съвременна европейска икономическа история на Университета в Кеймбридж.  През 2002 г. е награден с Philip Leverhulme за съвременна история, а през 2006 г. с Wolfson History Prize. От лятото на 2010 г. е професор по история в Университета в Йейл.

Откъс от книгата прочетете на news.ibox.bg

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.

За нас

Калина Малина е интернет книжарница, която се старае да предложи на своите клиенти един бърз, лесен и удобен начин да намерят и купят книгите и игрите, които търсят.

Facebook

© 2017 Калина Малина. Всички права запазени. Дизайн PixelHut