(Количката е празна)
 

Книги

Годениците на Васил Левски

Годениците на Васил Левски
Автор: Светослава Рудолф
Издателство: Сиела/2019г.
Страници: 172
Корици: меки
ISBN: 9789542828037
Цена 12,37 лв
Отстъпка 1,53 лв
Описание
Годениците на Васил Левски
Автор: Светослава Рудолф

Издателство: Сиела/2019г. 

Страници: 172

Корици: меки            

ISBN: 9789542828037


 

Има още какво да научим за Апостола на свободата Васил Левски.
В интригуващото си изследване Светослава Рудолф разкрива, че Дякона е обожаван от жените, които са готови на всичко за него. Че самият той обича няколко жени в живота си. И дори че празнува истински годеж пред 5000 души в село Аджар (сега Свежен), където има намерение да си направи дом.
Тя установява, че Захари Стоянов умишлено е крил факти от личния живот на Апостола, за да го покаже отдаден единствено и само на делото.
Разследването се основава на огромен доказателствен материал - не само на спомени на очевидци и роднини, а на трудно издирени ранни документи и свидетелства в Централния държавен архив, в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”, в регионалните исторически музеи в Карлово и Ловеч, както и в лични архиви. 

Светослава Рудолф е завършила немска и английска филология в СУ „Св. Климент Охридски” и специализира в САЩ, Германия, Канада и Белгия. През 1990 г. е отличена с приза „Репортер №1” на фондация „Репортер 7”, а след това получава много, включително международни, награди за журналистика.
„Годениците на Васил Левски” е четвъртата книга на Светослава Рудолф. Това е първото ? сензационно разследване за тайни от живота на известни личности в поредицата „Мистерии и факти”.

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.

За нас

Калина Малина е интернет книжарница, която се старае да предложи на своите клиенти един бърз, лесен и удобен начин да намерят и купят книгите и игрите, които търсят.

Facebook

© 2017 Калина Малина. Всички права запазени. Дизайн PixelHut