(Количката е празна)
 

Книги

Експедиция до крайната точка

Експедиция до крайната точка
Автор: Райнхолд Меснер
Издателство: Вакон/2018г.
Страници: 400
Корици: меки
ISBN: 9786197300307
Цена 19,58 лв
Отстъпка 2,42 лв
Описание
Експедиция до крайната точка
Автор: Райнхолд Меснер

Издателство: Вакон/2018г.

Страници: 400

Корици: меки

ISBN: 9786197300307


 

Легендарният катерач Райнхолд Меснер винаги се е стремял да предизвика собствените си способности и да подложи под съмнение „невъзможното“. През 1978 г. той за пореден път променя облика на алпинизма: заедно с Петер Хабелер стават първите хора в историята, които изкачват Еверест без допълнителен кислород. Този успех, плод на няколкогодишна усилена подготовка, разбива представите за възможно на скептично настроените лекари, учени и алпинисти, според които „Еверест без допълнителен кислород е самоубийство“.

За Райнхолд Меснер самото изкачване на върха никога не е стояло на преден план, за него важни са навлизането в непознати територии, изследването на собствените умения, изправянето срещу личните граници и съмнения. Преодоляването на страха и самотата са част от настоящата книга, в която освен личната си история Меснер разказва и тази на върха. Тя започва през 1852 г., когато е изчислено, че Еверест е най-високият връх на Земята, и е белязана от триумф и трагедии. 

„Експедиция до крайната точка“ е разказ за първото изкачване на Еверест без допълнителен кислород, за първите, често трагични, опити за покоряване на върха и за всички знайни и незнайни герои от миналото, осмелили се да устремят поглед към Покрива на света. Но книгата е и яростна критика на все по-комерсиалните съвременни експедиции и призив за завръщане към изконните ценности на алпинизма.

„Стилът на Меснер при изкачването на осемхилядници е във всяко отношение пионерско дело.“
Елизабет Хоули

„Меснер е кралят на катерачите.“
сп. „Аутсайд“

„Безспорно най-великият алпинист на всички времена.“
Ерик Хърст

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.

За нас

Калина Малина е интернет книжарница, която се старае да предложи на своите клиенти един бърз, лесен и удобен начин да намерят и купят книгите и игрите, които търсят.

Facebook

© 2017 Калина Малина. Всички права запазени. Дизайн PixelHut