(Количката е празна)
 

Книги

Бог никога не спи

Цена 10,80 лв
Отстъпка 1,20 лв
Описание Бог никога не спи
Автор: Реджина Брет
Издателство: Сиела/ 2012г.    
Страници: 224
Корици: меки
ISBN: 9789542811725

Бестселър на Ню Йорк Таймс

Реджина Брет е журналист в Клийвланд Плейн Дийлър, най-продавания вестник в щата Охайо. Два пъти е номинирана за финалист за награда Пулицър в категорията есе. Всяка седмица води радиошоу. Живее в Клийвланд, Охайо със съпруга си Брус.

Историята на тази книга започва като колонка във вестник. Когато Реджина става на 50 години, написва 50-те урока, на които животът я е научил. Заглавията на всеки от “уроците” са остроумни фрази като: “Не се вземай прекалено на сериозно, и без това никой друг не го прави” или “Животът не е вързан с панделка, но все пак е подарък”. И докато на някои тези сентенции могат да се сторят изтъркани, то след прочит на кратките есета трудно бихме останали равнодушни. Защото, първо, са доста лични, и второ, разказват за неща, които са близки на всички ни.
Реджина Брет се ражда в многодетно семейство и детството й не било никак розово. Често мислела, че точно в момента, когато се е родила, Бог е мигнал, и така и не е разбрал за съществуването й. На 21 години Реджина става самотна майка, а на 40, тъкмо когато започнала да вярва, че щастието най-накрая й се е усмихнало, се разболява от рак на гърдата. Но това, което тя прави, е не да разказва сърцераздирателно за личните си драми, а да осмисли случилото се и да извлече поука от него. Есетата й са поднесени по един стегнат и забавен начин и както, сигурна съм, писането е помогнало на самата нея да се справи с проблемите си, така и четенето на тези своеобразни уроци би могло да бъде полезно на всеки.
Бог никога не спи” е нещо като ръководство за това как да се справим с най-големите предизвикателства и трудности в живота. С истински истории и простички примери Реджина Брет стига до житейските истини - че щастието всъщност е въпрос на избор, че Бог ни обича, защото е Бог, а не заради това което сме или не сме, че в края на краищата, най-важно е дали си обичал.


Книгата предлага действителни проникновения, които могат да променят света.
Дийпак Чопра, автор

Обожавам тази книга! Тя е силна, завладяваща, смешна и вълшебна. Прочетете я и магията на Реджина Брет ще докосне сърцето ви.

Джо Естерхаз, сценарист

Реджина Брет е надарен наблюдател на преживяванията. Уроците й ни зареждат с устрем, хумор и храбра откровеност. Създала е прекрасно написана пътеводна карта за живота.
Джефри Заслоу, автор

Възнамерявах да подаря екземпляр от книгата на 82-годишния си баща. Ще купя един и за приятелката си тинейджърка. Тази широкобхватна, изпълнена с откровение книга е пътеводител за щастлив и пълноценен живот. Уроците й са вечни… и навременни.
Трити Умригър, автор

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.

За нас

Калина Малина е интернет книжарница, която се старае да предложи на своите клиенти един бърз, лесен и удобен начин да намерят и купят книгите и игрите, които търсят.

Facebook

© 2017 Калина Малина. Всички права запазени. Дизайн PixelHut