(Количката е празна)
 

Книги

1000 Мозъка. Нова теория за интелекта

1000 Мозъка. Нова теория за интелекта
Автор: Джеф Хокинс
Издателство: Сиела/2024г.
Страници: 280
Корици: меки
ISBN 9789542846222

Цена 17,80 лв
Отстъпка 2,20 лв
Описание
1000 Мозъка. Нова теория за интелекта
Автор: Джеф Хокинс
Издателство: Сиела/2024г.     

Страници: 280

Корици: меки            

ISBN 9789542846222


 

Как мозъчните клетки се обединяват, за да създадат интелекта и съзнанието? По какъв начин си взаимодействат, за да могат да прочетат книга, да научат нов език, да създадат нова теория? Въпреки големия напредък в областта на невронауката през последните години, в нея все още има много повече въпроси, отколкото отговори.

Компютърният инженер и специалист по невронаука Джеф Хокинс предлага елегантна, но и революционна теория, която не само би могла да обясни как се ражда интелектът, но и как да създадем истински изкуствен интелект. Според Хокинс нашето съзнание се ражда от синхрона на хиляди малки мозъци, мрежи от неврони, всяка от които изпълнява едни и същи функции, но в диалога си с останалите коригира своите представи. Така мозъкът функционира чрез взаимодействие, чрез демокрация. В книгата 1000 мозъка: Нова теория за интелекта на достъпен език авторът обяснява механизмите на това взаимодействие - какви изчисления според него стоят в основата на нашето мислене и какво означава това за начина, по който възприемаме света, помним, учим. Както и дали бихме могли да приложим същите изчисления в една мислеща и възприемаща света машина, универсален изкуствен интелект, какъвто все още не е създаден.

Джеф Хокинс е един от пионерите на информационната революция - създател на един от първите таблети в историята - GRiDPad, който още в края на 80-те предрича ерата на смартфоните. Освен компютърен инженер, той е и невроучен, който със своята компания Нумента вече над две десетилетия изучава невроните в мозъчната кора и търси възможности за приложение на невронауката в областта на изкуствения интелект.

1000 мозъка е една от петте любими книги на Бил Гейтс за 2021 г.

"Толкова въодушевяваща, толкова сти­мулираща, че ще хвърли съзнанието ви във вихрен водовъртеж от възбуждащо провокативни идеи - ще ви се прииска да хукнете и да ги споделите с някого."
Ричард Докинс

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.

За нас

Калина Малина е интернет книжарница, която се старае да предложи на своите клиенти един бърз, лесен и удобен начин да намерят и купят книгите и игрите, които търсят.

Facebook

© 2017 Калина Малина. Всички права запазени. Дизайн PixelHut